WAALWIJK (NL)

PHD-BJJ WAALWIJK:

ryu-waalwijk

De BJJ en grappling lessen bij RYU Waalwijk gaan sinds 2018 door onder de vlag van PHD-BJJ met hoofdinstructeur Niels Tuhumury.

Wie is Niels TUHUMURY?

Op vijfjarige leeftijd (1987) ben ik begonnen met judo en heb ik hier mijn zwarte band gehaald na 12 jaar. Hierna was mijn interesse in het Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) gewekt nadat ik in het magazine Zendokan/ Fighting Spirit over de eerste UFC las. in 2003 startte Harold Harder met het lesgeven bij mijn oude judovereniging en was ik na de eerste training verkocht en ben sindsdien nooit meer gestopt. Ik heb de wereld afgereisd om aan wedstrijden deel te nemen. Met hoogtepunten als mijn eerste plaats in Abu Dhabi bij de Asian Emirates Super Cup, 4de plek in Long Beach, CA No Gi Worlds. Daarnaast reis ik sinds 2004 naar Los Angeles om te trainen bij de Rickson Gracie Academy, waarvan ik heel 2010 in Los Angeles heb gewoond. In het begin gaf Rickson zelf veel lessen, later is de academy overgenomen door zijn Kron Gracie. Naast Rickson en Kron heb ik vele uren doorgebracht met Henry Akins, Shane Rice en James Driskill die alledrie hun zwarte band van Rickson Gracie hebben ontvangen.

Zoals hierboven beschreven ben ik mijn vechtsport carriere begonnen met judo. Nadat ik de overstap gemaakt had naar het BJJ had ik de ambitie om MMA wedstrijden te gaan vechten. Hiervoor ben ik dan ook kickboksen, worstelen en MMA gaan trainen. Dat mijn passie daadwerkelijk bij het BJJ ligt is ook te zien aan het aantal submission overwinningen bij mijn MMA wedstrijden (6 van de 9 gewonnen wedstrijden).

Zoals eerder beschreven heb ik enorm veel tijd doorgebracht in Los Angeles om met Rickson Gracie en zwarte banders onder Rickson Gracie dagelijks te kunnen trainen. Ik bezoek Los Angeles nog steeds eenmaal per jaar. Zo ook dit jaar (23 februari tot en met 4 maart).

Ik heb BJJ/ No Gi seminars gevolgd van o.a. Demian Maia, Roger Gracie, Jose Aldo, Gustavo Gasperin, Harold Harder, Reilly Bodycomb, Dean Bartholemy en meer.

Om mijn BJJ game nog beter te maken heb ik heel veel geworsteld onder leiding van Vladimir Matyushenko – nationaal worstelkampioen van Sovjet Unie en Wit-Rusland, tweede op het EK in 1994 en ex-UFC Light Heavyweight contender.

Naast beter te worden in het ‘spel’ heb ik me ook verdiept in krachttraining, zodat ik hier ook mijn volledige potentie uit kan halen. Naast een jaar lang begeleid te zijn geweest door Bas Willemsen (2007) als mijn strength & conditioning coach train ik vandaag de dag wekelijks met Coen Luiken. Beide zijn de oprichters van Overload Worldwide. Ik heb bij hun ook mijn Personal Hormonal Profile en T.O.P. Trainer level A certificaten behaald  In september dit jaar zal ik starten met de Mylogenics opleiding Rehab.

Nielsryu