LINT

PHD-BJJ Lint:

chikara

PHD-BJJ 2.0, onder leiding van Jurgen Goemans

Instructeurs:
Jurgen – Zwarte band
Andy – Blauwe band

Wie is Jurgen GOEMANS?

Als kind mocht Jurgen niet aan gevechtsport doen van zijn ouders. Niet lang nadat hij 18 werd schreef hij zichzelf in bij kickboxingclub “The scorpions” in Borgerhout om er op een plezante en recreatieve manier aan zijn conditie te werken.
In 2005 maakte hij de overstap naar “The bulldogs” bij Daniëlla Somers. Hier leerde hij Ben Dandois kennen die zich toen aan het voorbereiden was voor het Belgisch Kampioenschap MMA (wat Ben ook won). Ben ging toendertijd op regelmatige basis in Brussel trainen bij Hybrid Dojo onder leiding van Koen Smets en Mario D’hoker. Jurgen ging regelmatig mee en kreeg de grappling en BJJ microbe te pakken. Zijn Officiële bjj start is januari 2006. Vervolgens behaalde hij in januari 2009 zijn blauwe band, in mei 2011 de paarse band, Juni 2012 zwarte gordel MMA, juni 2013 de bruine band en als kers op de taart werd in april 2016 tot zwarte gordel gepromoveerd. Tijdens deze jaren van intens trainen volgde Jurgen ook verscheidene stages met vele (wereld)toppers. O.a. Marcos Barbosa, Augusto Ferrari, Flavio Behring, Pedro Duarte, Braulio Estima, Michael Langli, Roberto Cyborg Abreu, Rodrigo Comprido, Felipe Cosan Martijn De Jong,….
Ook nam hij met succes deel aan vele tornooien in binnen- en buitenland. Van de laatste jaren als elitevechter (paars-bruin-zwart)onhouden we vooral zijn winst op de Antwerp Open Grappling 2013. In 2014 werd hij 3e op het open Nederlands Kampioenschap grappling in Den Haag. Bij zijn afscheidstornooi als actief competiteur werd hij winnaar in de Submission only -85 kg elite in Antwerpen.

Naast BJJ houden we ons dus ook bezig met MMA. Jurgen heeft een record van 2-2-1. Zijn mooiste partij was de nederlaag tegen Michael Kuiper. Jurgen wist als enige Europeaan de partij uit te vechten en verloor terecht op punten.