AALST

PHD-BJJ Aalst:

“Hoofdkantoor” van PHD-BJJ, met Koen Smets als kapitein.

Koen – 2e graad Zwarte band

Alexander – Bruine band

Ivan, instructeur kinder-bjj – Bruine band

Wie is Koen Smets?

Uit zelfbehoud en ter verdediging tegen de aanvallen van zijn Grote Broer, was Koen al direct geïnteresseerd in vechtsporten. Op zijn 13de begon hij met Aikido, onder sensei Lindenbrings. Meegesleurd door een vriend, ontdekte hij de wondere wereld van Kyokushin Karate. En hij ontmoette “zijn sensei” Mario D’HOKER. Het duurde niet lang of hij was totaal verslingerd aan het fijne stoot- en trapwerk. Ergens werd hij nog 3de op een toernooi in Frankrijk. Voor de rest kreeg hij veel rammel. En is hij nu toch 2de dan Kyokushin Budokai.
Sensei D’Hoker was en is nog steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen en dus werd er ook gebokst en gekickbokst. Na de eerste UFC kwam er een nieuwe uitdaging: Braziliaanse Jiu Jitsu. Hoe kon zo’n schriel ventje iedereen naar huis choken ? Mmmm, let’s find out. In de beginjaren werd er veel gezocht naar informatie, naar inhoud, naar technieken. Wel fantastische jaren, waar Mario samen met Patrick Chaput en Juan Grizzo de fundamenten van de Belgische BJJ vastlegde.

Koen heeft jaren onder Flavio Behring getraind, maar heeft ook stages gedaan met Renzo Gracie, Rickson Gracie, Barbosa, JJ Machado, Braulio Estima, Saulo Ribeiro, Marcelo Garcia, etc …. de laatste jaren is zijn interesse verschoven naar het no-gi gebeuren, ofte grappling, waar hij onder de gebroeders Zenthner en Flavio Santiago het Luta Livre beoefend.

Koen zijn competitie-cv is vrij kort, maar zijn hij heeft wel zijn steentje bijgedragen aan de carrières van Ben Dandois (Europees kampioen MMA), Tommy Depret (vice wereldkampioen shooto/mma), Jurgen Goemans (wereldkerel), etc ….

BJJ is een sport die voortdurend verandert, daarom volgen onze instructeurs regelmatig seminars of bezoeken zij de top van de sport om bij te leren.
Hieronder enkele voorbeelden van legendes waar wij seminars bij volgden of bij gaan trainen zijn:

Craig Jones
Marcelo Garcia
Caio Terra
Keenan Cornelius
Braulio Estima
Renzo Gracie
Rickson Gracie
Flavio Behring
Barbosa
JJ Machado
Saulo Ribeiro
John Danaher
Gordon Ryan
Garry Tonon
Jake Shields
Georges St-Pierre
Ethan Crelinsten
Oliver Taza
Matthew Tesla
Oliver Geddes
Dean Barthelemy
Erik Friberg
Reilly Bodycomb